Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Palacsinta recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 12 darabhoz
» 20 dkg finomliszt
» 1 tojás
» 1 evőkanál olaj
» csipet
» 4 dl tej
» 1 dl ásványvíz vagy szódavíz
» tetszés szerint töltelék
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

1. A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjök a szódavizet. Lefedjük, fél órát pihentetjük.

2. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.

3. Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk.
Megjegyzés / tipp:

Ízlés szerint lehet a masszába egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tenni.
2 komment 4 ember kedveli marcsi12
2013.03.11 18:07
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
marcsi12 2013.03.18. 19:07 (#2)
Nekem jobb lett úgy, hogy egy késsel alányúltam és átfordítottam.
vegyeleszre 2013.03.15. 04:25 (#1)
Mármint hogy ez a csúsztatott palacsinta forgatás nélkül?
Címkék
tojás sárgáját, sóval összekeverjük, végén beleöntjök, serpenyőt felforrósítjuk, másik oldalát, második palacsintánál, masszában lévő, módszerrel addig, csipet sütőport, zsebkendőszerűen, szódabikarbónát, hajszálvékonyan, felforrósítjuk, körbeforgatjuk, beleszitáljuk, palacsintánál, palacsintákat, összekeverjük, Tapadásgátló, összehajtjuk, folyamatosan, megfordítjuk, töltelékkel, feltekerjük, csúsztatjuk, pihentetjük, módszerrel, beleöntünk, Palacsinta, finomliszt, szódavizet, folytatjuk, beleöntjök, Ugyanezzel, adagoljuk, darabhoz, finomliszt, tojás, evőkanál olaj, csipet, ásványvíz vagy szódavíz, tetszés szerint töltelék,
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
joghurtos fánk
0 komment 15 ember kedveli
Túrós zserbó ...
2 komment 119 ember kedveli
Rókagombás káposztalaves
0 komment 1 ember kedveli
Ízes burgonya "pecsenye"
0 komment 18 ember kedveli
Vadas
0 komment 3 ember kedveli
Afrikai harcsafilé tokaji aszúban párolva
0 komment 3 ember kedveli
Töltött cukkinitekercs
0 komment 5 ember kedveli
Pillangós muffin
0 komment 7 ember kedveli
Burgonyakrémleves joghurtosan
0 komment 2 ember kedveli
Epres túrótorta
0 komment 4 ember kedveli
Diós-túrós pite
0 komment 4 ember kedveli
Vajas-petrezselymes burgonya
0 komment 4 ember kedveli
Sportszelet -torta másképp
0 komment 8 ember kedveli
Borzas pogácsa
0 komment 15 ember kedveli
Bakonyi sertésborda
0 komment 8 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.